Selamat Datang Ke Blog Pink Pearl lady.Blogspot.COM,TeRiMa KaSiH DiUcaPKaN KePaDa SeMua BloGGeR YanG SuDi LoG In BloG PPL SerTa SuDi MeMBeRi CoMenT.JuGa TaK LuPa KePaDa BloGGeR Yang IkhLaS MenJaDi FOLLOWERS PPL,tinggalkan jejak anda untuk PPL jejaki semula....JuTaaN TeRiMa KaSiH.... kalau rajin kliK-KLIK Selalu,sila singgah lagi,harap bergumbira membaca entry di blog PPL...

Pink Pearl Lady

Foto saya
ibu kepada PUTERI QASEH ARIEYANATASYA & MUHAMMAD PUTRA IQBAL DANISH,berasal dr TELUK INTAN,PERAK.kini menetap di Kulim,kedah.

Rabu, 17 November 2010

Perjalanan pulang berhari raya korban di kampong....

siap punya siap kononnya nak bertolak awal tp dah pukul 9 mlm masih tk blh nk keluar lg.hr pula sekejap hujan sekejap berhenti,mana dgn kerenah anak-anak lg,sorang lari sana sini,letih.... nak bersiap punya la susah,lg sorang si baby pulak duk menangis tak mau duduk dah....dalam kelam kelibut siap jugak.tengok jam dah pukul 10 mlm masih lg di rumah.....

Tak apala keluar sekejap pergi amek adik pastu nak pergi ke pekan sekejap beli kueh sikit.Sampai di pekan jln punya la jem nak parking ketapun susah,punyala ramai orang,sume dtg borong kueh last minit... Ramai yg jual kueh tp biasala sume sama jaa....tkdk yg menarik jd belila dua tiga jenis ja drpd tkdk apa.habis beli blk rumah ambil brg baru blh nak bertolak blk,salam-salam mak dgn bpk mertua,rasa sedih la pulak padahal nak blk dua hari jaaa....
 
last-last pukul 11 lbh baru blh mulakan perjlnn,dlm keta buka radio satu chanelpun tkdk putarkan lagu hari raya,tkdk semangat raya langsg....takpala kami teruskan jua perjalann walaupun agak boring,blk ikut higway ingatkan blhla lari dr kesesakkan jln raya rupa-rupanya ikut higway lg teruk,nasib baik anak-anak lena,sebelum sampai susur keluar Kuala Kangsar jln jem,berjam-jam tersangkut.jln ditutup tinggl satu hala sj,jln jem sampai dekat susur keluar jelapang....byk kereta yg tersadai tepi jln sbb enjin pns mcm-mcm lg la,alhamdulillah kereta kami tak meragam.akhirnya pukul 4 pg  sampai jua kami ke kampong .letih tak payah cite tp seronok nak beraya bersama mak ayah hilang sume rasa penat bila dapat menatap wajah mereka.begitula al kisahnya....

Comentários:

***Pink PearL BaNNeR***

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

BaNNeR RaKaN2 PPL

create your own banner at mybannermaker.com!
create your own banner at mybannermaker.com!
picasaweb
 
© 2009 | ***** Pink Pearl Lady ***** | Por Templates para Você | This template is brought to you by : allblogtools.com