Selamat Datang Ke Blog Pink Pearl lady.Blogspot.COM,TeRiMa KaSiH DiUcaPKaN KePaDa SeMua BloGGeR YanG SuDi LoG In BloG PPL SerTa SuDi MeMBeRi CoMenT.JuGa TaK LuPa KePaDa BloGGeR Yang IkhLaS MenJaDi FOLLOWERS PPL,tinggalkan jejak anda untuk PPL jejaki semula....JuTaaN TeRiMa KaSiH.... kalau rajin kliK-KLIK Selalu,sila singgah lagi,harap bergumbira membaca entry di blog PPL...

Pink Pearl Lady

Foto saya
ibu kepada PUTERI QASEH ARIEYANATASYA & MUHAMMAD PUTRA IQBAL DANISH,berasal dr TELUK INTAN,PERAK.kini menetap di Kulim,kedah.

Selasa, 25 Januari 2011

PENIAGA TERLAMPAU....

Banyak hari PPL tak buka blog,hari ini baru berkesempatan bukan apa cuma takdak mood and hari ini rasa ok sikit..... nie dia ada citer panas sikit pasal seorang peniaga terlampau,kalau nak tahu terukan membaca....

Pada hari jumaat lepas PPL and familay berserta mak n bapak mertua balik kg,alaa kampong dekat jerrrr kat padang serai sebelum tue pergi tasek gelugur dulu ada hal dalam perjalanan nak balik kampong ternampakla ada satu ekspo kat pekan padang serai,mula tak teringin singgah tapi bila balik kampong diorang citer macam best giler.....
haa bestnye jalan-jalan ekspo,la lupa lak nak citer pasal peniaga terlampau nie,kes ni berlaku masa PPL dengan mak mertua tengah duk mencari shawn atau selendang trend la ni laa yg ada banyak kristal di hujung2 selendang tue,cari punya cari singgahla kat satu kedai nie,ikuti perbualan dengan peniaga nie...

pembeli : ada tak selendang macam nie?
peniaga : tu depan tu ada...
pembeli : tinggal satu jer ka
peniaga : ya,habis dah

 kamipun belah,dalam masa nak kuar kedai tue ternampak ada selendang tue di hujung gerai dia....kamipun belek2 la kot ada warna yg di cari,haa mama kata warnaa ni laa dia berkenan dan dia duk cari.....
tiba-tiba mai la si peniaga tue dengan rangginya berkata...

peniaga : ha tengoklaaaa
pembeli : berapa harga sehelai?
peniaga : murah jer rm15.
pembeli : tak boleh kurang kaaa
peniaga : dah habis murah tue kak...
pembeli : takkan tak boleh kurang langsung,td kak beli kat atas tu dapat rm10 satu...
peniaga : (dengan nada tinggi ) kak takpala sy bagi rm13 jer kalau kak nak, diorang jual murah sbb brg                                       diorang dr kemboja sy punya brg dr masjid india mana dapat rm10.
pembeli : sama jer tengok...
peniaga : tak sama kak,quality brg saya lbh elok,kalau kak nak amek rm13 jer tak boleh kurang dah...

mama duk fikir nak amek ke tak,kalau tak amek takdak masa nak cari dah...

peniaga : kak nak ker tak? cakap berlagak betul,ikut hati nak belah jerrr....
pembeli : takpa kak amek

dalam masa duk nak bayar anak PPL ni duk sentuhla kristal tue,peniaga siap sound lagi...

peniaga : adik jgn pegang nanti habis putus semua (kasar sekali dengan suara yg tinggi)

haa kalau korangla jumpa peniaga yang ranggi giler,cakap macam kita nak mencuri barang dia,berlagak giler,apa korang rasa?... PPL rasa nak sound jerr tp sabar jerr laaa....

18 Comentários

fiq berkata...[Reply to comment]

garang tul. camne org nk beli kalau garang sangat.

Mawar Merah berkata...[Reply to comment]

Kalau MM, MM lempang je.. huhu

Belalang Hijau berkata...[Reply to comment]

sungkit jer pusat dia...x pun soh tuan penasihat kasi nasihat sket kat peniaga tuh...huhuhu

Lina Gustina berkata...[Reply to comment]

Ditinggal pergi saja, masih banyak yang lain...

Berkunjung kembali dan salam kenal :)

http://thehappyfamilies.blogspot.com

si para para berkata...[Reply to comment]

kalau aku dah tak beli dah kat kedai tu...

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@fiqtu la nak menegurpun ada caranya,apa salahnya ckp dgn lembut....

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@Mawar Merahmemang kalau ikut hati nak belah jerr tapi dah takdak masa nak cari....

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@Belalang Hijautue laa rasa nak sekeh-sekeh jer kepala dia...

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@Lina Gustinatue laa cuma kesuntukan masa terpaksa laaa....

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@si para paratakpa...
ada ubi ada bts,nanti akan ada yg balas....

Lina Gustina berkata...[Reply to comment]

Singgah lagi untuk menyapa...saya kesulitan menulis pesan di shout box...

http://thehappyfamilies.blogspot.com

Matika berkata...[Reply to comment]

tolong amik award..mamat buat khas untuk 100 follower mamat

-AnisZafirah- berkata...[Reply to comment]

anis geram jewp, tp kalo ayah ada mau kene sound sepak (kaki &tangan ) haha :D

Tuan Penasihat berkata...[Reply to comment]

Uiks!!!!
belalang suru TP nasihatkan dia ker???
dah tak dapek nak di selamatkan orang camtu. kena hantar g sarkis jer. bio dia berkawan ngan rimau...
aummmmm....

Pink Pearl Lady berkata...[Reply to comment]

@Lina Gustinasusah sangat ka,t ppl nak tukar lain...

***Pink PearL BaNNeR***

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

BaNNeR RaKaN2 PPL

create your own banner at mybannermaker.com!
create your own banner at mybannermaker.com!
picasaweb
 
© 2009 | ***** Pink Pearl Lady ***** | Por Templates para Você | This template is brought to you by : allblogtools.com